Deze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie bij onze Privacy voorwaarden

Verwijder al mijn gegevens na aankoop of verlaten van de site. U kunt deze gegevens na registratie ook zelf inzien en laten verwijderen. Zie hier voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie bij onze Privacy voorwaarden

Verwijder al mijn gegevens na aankoop of verlaten van de site. U kunt deze gegevens na registratie ook zelf inzien en laten verwijderen. Zie hier voor meer informatie

2-gerodetails-letterlogo

De details van GeroFitness toestellen


Staalkabel

Wij gebruiken gecoate staalkabels en speciale kogelgelagerde kunststof kabelwielen. Wij maken de staalkabel op de juiste lengte door een kabeloog met kabelklem op de staalkabel te persen.
Staalkabels moeten regelmatig vervangen worden. Invetten met een beetje vaseline verlengt de levensduur van een staalkabel.

staalkabel en kabelwiel specificaties


Aluminiumgrijs - RAL9007

Alle stalen onderdelen van de GeroFitness toestellen worden voorzien van een aluminium grijze poedercoating met de kleurcode RAL9007. De poedercoating zorgt voor een duurzame bescherming tegen corrosie en beschadigingen en kan met warm water met een zeepoplossing worden schoon gemaakt.

RAL9007


Kunststof geleidewielen

Voor horizontale bewegingen maakt GeroFitness gebruik van speciaal ontworpen kogel gelagerde kunststof geleidewielen. In een aantal gevallen combineren we dit met een lineairsysteem. Het eindresultaat is een soepel lopende en geluidsarme beweging. Kunststof geleidewielen hebben geen onderhoud nodig. Zorg er wel voor dat de baan waarover de wielen bewegen goed schoon en vetvrij is.

geleidewiel met kogellagers


Trek & Draaiknop

Op GeroFitness toestellen zitten de herkenbare rode trek & draaiknoppen.
Draai de knop los door 1 slag linksom te draaien. Trek de knop omhoog en verstel de positie. Zodra u hoort dat de pen van de knop in het gaatje klikt draait u de knop een slag naar rechts tot de knop weer vast zit. Door het aandraaien haalt u de speling weg.

rode trekknop


Spanband om rolstoel te borgen

Als een rolstoel aan een GeroToestel wordt gekoppeld wordt deze geborgd met behulp van een spanband. De spanbanden hebben een lengte van 3 meter en zijn voorzien van een geplastificeerde haak aan de ene zijde en een span-systeem met ratel aan de andere zijde. Na het aanhaken op de rolstoel wordt de spanband met behulp van het spansysteem strak getrokken.

spanratel-specificaties


Zwarte bekleding

Gerofitness gebruikt Boltaflex bekleding voor de zittingen en rugleuningen. De bekleding heeft een actieve bacteriewerendheid en is bestendig tegen desinfecteringsmiddelen. Het is makkelijk te reinigen met warm water en een zeepoplossing

bekleding-2


Topblokbeugel

Gerofitness toestellen worden vaak voorzien van een topblokbeugel en 2 gewichtsschijven van 0,5kg en 2 gewichtsschijven van 1,25kg. De steekgewichten zijn per 5kg instelbaar, door gebruik te maken van de gewichtsschijfjes is het mogelijk om tussenstappen van 0,5kg te maken

topblokbeugel-met-gewichten specificaties


Wielen

Een aantal van onze toestellen zijn voorzien van wielen. De zwenkwielen zijn altijd voorzien van een rem. Alle wielen zijn voorzien van kogellagers en de banden zijn grijs zodat er tijdens het rijden geen zwarte strepen achterblijven.

wielen-2