Deze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie bij onze Privacy voorwaarden

Verwijder al mijn gegevens na aankoop of verlaten van de site. U kunt deze gegevens na registratie ook zelf inzien en laten verwijderen. Zie hier voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie bij onze Privacy voorwaarden

Verwijder al mijn gegevens na aankoop of verlaten van de site. U kunt deze gegevens na registratie ook zelf inzien en laten verwijderen. Zie hier voor meer informatie

GeroPress (11125)

Ook vanuit de rolstoel op de GeroPress been- en arm oefeningen uitvoeren

(bekijk de actuele prijslijst)

De GeroPress V2 kan alles
specs-geropressv2-met-stoel

Rechtstreeks vanuit een rolstoel of vanuit een GeroStoel bovenlichaam training en beenoefeningen uitvoeren. Op de GeroPress kan dat!
Voor de bovenlichaam oefeningen zijn twee handgrepen gemonteerd die onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangetrokken. elke handgreep kan tot 25kg belast worden.
De beentraining kan worden uitgevoerd door het aanduwen van het linker- of rechtervoetpedaal, De voetpedalen zijn volledig onafhankelijk van elkaar maar kunnen eventueel ook gekoppeld worden. De voetpedalen zijn in graden en in hoogte instelbaar. Elk pedaal kan tot 50kg belast worden.
Door het gebruik van de steekblokkenlift blijven de gewichten van de steekblokken stapel tijdens de training circa 3cm boven elkaar zweven en kunnen niet op elkaar klappen. De training zal daardoor geluidsarm zijn.

Roeibeweging voor bovenlichaam
handgrepen-specs
Met behulp van de twee handgrepen kunnen oefeningen voor het bovenlichaam worden uitgevoerd.
- linker en rechter handgreep werken onafhankelijk van elkaar
- elke handgreep kan tot 25kg worden belast

Beentraining
4-voetsteunen-specs
Beenoefeningen direct vanuit de rolstoel of vanuit de GeroStoel.
Eerst worden de tegenhouders middels de lengteverstelling op de juiste afstand gezet. Een rolstoel wordt gefixeerd met spanbanden. De GeroStoel wordt rechtstreeks gekoppeld aan de tegenhouder.

Voetsteunen
1300-voetsteunen-specs (1)
Voetsteunen kunnen vrij ronddraaien of in 3 vaste standen worden gefixeerd.
De linker- en rechter voetsteun kunnen volledig onafhankelijk van elkaar ingesteld worden en bewegen. Het is ook mogelijk om de beide voetsteunen te koppelen voor een synchrone beweging van de linker- en rechtervoet. Voetsteunen zijn op beenlengte instelbaar en kunnen ook in hoogte worden ingesteld. Elk voetsteun is voorzien van een voetband met klittenband om de voet stevig op het pedaal vast te houden.

Steekblokkenlift
steekbloklift-specificaties
Door de steekblokkenlift worden de gewichten automatisch 3cm opgetild zodat ze niet meer op elkaar kunnen klappen tijdens het trainen. Tijdens het verstellen van het gewicht wordt de steekblokkenlift tijdelijk terug geduwd zodat er een nieuw gewicht kan worden gekozen. Op de GeroPress is aan de achterzijde van het toestel een hefboom gemonteerd die zowel met de hand als met de voet kan worden bediend. Door de hefboom naar beneden te duwen wordt de steekblokkenlift geactiveerd.
hefboom-principe

Trainen vanuit een rolstoel of Gerostoel
5-specs-geropressv2-met-stoel
De GeroPress is al voorbereid om te gebruiken vanuit de eigen rolstoel, maar er kan ook een Gerostoel voor het toestel worden gekoppeld. Voor de rolstoel zijn spanbanden op de geroPress gemonteerd en de Gerostoel kan rechtstreeks via RVS pennen worden gekoppeld.Specificaties GeroPress
Afmeting verpakking (pallet) 150x70x170cm (LxBxH)
Gewicht +/- 175kg
Oppervlakte toestel 150x80cm
Trainingsoppervlakte toestel circa 200x80cm
Materiaal staal, overwegend koker 80x30mm
Kleur aluminium grijs - Ral 9007
Weerstand 2x 50kg gewichtstapel, per 5kg instelbaar
Topblokbeugel ja, 2x topblokbeugel inclusief 0,5kg en 1,25kg gewichten
Steekblokkenlift ja
Bekleding zwart Boltaflex
Zithoogte nvt
Oefenen rechtstreeks vanuit de rolstoel
ja
Stroomaansluiting nee
Garantie 1 jaar op materiaal- en constructiefouten
Levertijd 2-5 weken
armbeweging-roeien
onder-boven-lichaam-legpress
beendrukken
been-arm-onafhankelijk


2-gerodetails-letterlogo

Staalkabel

Wij gebruiken gecoate staalkabels en speciale kogelgelagerde kunststof kabelwielen. Wij maken de staalkabel op de juiste lengte door een kabeloog met kabelklem op de staalkabel te persen.
Staalkabels moeten regelmatig vervangen worden. Invetten met een beetje vaseline verlengt de levensduur van een staalkabel.

staalkabel en kabelwiel specificaties


Aluminiumgrijs - RAL9007

Alle stalen onderdelen van de GeroFitness toestellen worden voorzien van een aluminium grijze poedercoating met de kleurcode RAL9007. De poedercoating zorgt voor een duurzame bescherming tegen corrosie en beschadigingen en kan met warm water met een zeepoplossing worden schoon gemaakt.

RAL9007


Kunststof geleidewielen

Voor horizontale bewegingen maakt GeroFitness gebruik van speciaal ontworpen kogel gelagerde kunststof geleidewielen. In een aantal gevallen combineren we dit met een lineairsysteem. Het eindresultaat is een soepel lopende en geluidsarme beweging. Kunststof geleidewielen hebben geen onderhoud nodig. Zorg er wel voor dat de baan waarover de wielen bewegen goed schoon en vetvrij is.

geleidewiel met kogellagers


Trek & Draaiknop

Op GeroFitness toestellen zitten de herkenbare rode trek & draaiknoppen.
Draai de knop los door 1 slag linksom te draaien. Trek de knop omhoog en verstel de positie. Zodra u hoort dat de pen van de knop in het gaatje klikt draait u de knop een slag naar rechts tot de knop weer vast zit. Door het aandraaien haalt u de speling weg.

rode trekknop


Spanband om rolstoel te borgen

Als een rolstoel aan een GeroToestel wordt gekoppeld wordt deze geborgd met behulp van een spanband. De spanbanden hebben een lengte van 3 meter en zijn voorzien van een geplastificeerde haak aan de ene zijde en een span-systeem met ratel aan de andere zijde. Na het aanhaken op de rolstoel wordt de spanband met behulp van het spansysteem strak getrokken.

spanratel-specificaties


Zwarte bekleding

Gerofitness gebruikt Boltaflex bekleding voor de zittingen en rugleuningen. De bekleding heeft een actieve bacteriewerendheid en is bestendig tegen desinfecteringsmiddelen. Het is makkelijk te reinigen met warm water en een zeepoplossing

bekleding-2


Topblokbeugel

Gerofitness toestellen worden vaak voorzien van een topblokbeugel en 2 gewichtsschijven van 0,5kg en 2 gewichtsschijven van 1,25kg. De steekgewichten zijn per 5kg instelbaar, door gebruik te maken van de gewichtsschijfjes is het mogelijk om tussenstappen van 0,5kg te maken

topblokbeugel-met-gewichten specificaties


Wielen

Een aantal van onze toestellen zijn voorzien van wielen. De zwenkwielen zijn altijd voorzien van een rem. Alle wielen zijn voorzien van kogellagers en de banden zijn grijs zodat er tijdens het rijden geen zwarte strepen achterblijven.

wielen-2

2-handshake

Dealers
Het gehele assortiment wordt via gespecialiseerde dealers verkocht. Bekijk ons dealeroverzicht en neem contact op met één van de dealers voor meer informatie.
Alleen de dealers die op de dealerlijst staan mogen de producten van Gerofitness verkopen.

2-pricelist

Prijzen
Bij alle toestellen wordt de geadviseerde verkoopprijs inclusief en exclusief 21% BTW vermeld. Een volledig overzicht van alle prijzen kunt u vinden op onze prijslijst.

2-transport

Bezorgen
Alle toestellen worden door ons gebruiksklaar afgemonteerd en op pallets bezorgd. In overleg met uw dealer kunnen de toestellen rechtstreeks bij u in het magazijn worden bezorgd. U vind meer informatie over onze expediteur en over levertijden op onze pagina bezorginformatie

tools

Onderhoud & service
Voor het uitvoeren van jaarlijks onderhoud en service kunt u contact opnemen met uw dealer. Gerofitness zorgt voor onderdelen maar voert geen reparatie op locatie uit. Voor het bestellen van onderdelen kunt u kijken op www.GeroShop.nl

certificat

Kwaliteit
Gerofitness toestellen krijgen allemaal een kwaliteitscontrole voordat ze de fabriek verlaten. elk toestel wordt voorzien van een serienummer met leveringsdatum. Bij het ontbreken van dit serienummer vervalt de garantie. U leest meer over onze kwaliteit op de pagina: kwaliteit & keuring

questions

Vragen?
Wij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 08.00 en 17.00 uur.

>Telefoonnummer: 0900-2502500
>Whatsapp: 085-200 7401
>Mail: contactformulier