Deze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie bij onze Privacy voorwaarden

Verwijder al mijn gegevens na aankoop of verlaten van de site. U kunt deze gegevens na registratie ook zelf inzien en laten verwijderen. Zie hier voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie bij onze Privacy voorwaarden

Verwijder al mijn gegevens na aankoop of verlaten van de site. U kunt deze gegevens na registratie ook zelf inzien en laten verwijderen. Zie hier voor meer informatie

Leg Press EA (11250)

Veilig en verantwoord de beendruk oefeningen uitvoeren op de LegPress EA

(bekijk de actuele prijslijst)

LegPress met gemakkelijke toegang
2-legpress-specificaties  
De LegPress Easy Access is een toestel voor beendrukoefeningen waarbij rekening is gehouden dat iedereen makkelijk en veilig kan plaatsnemen op de LegPress en op verantwoorde wijze beendruk oefeningen kan uitvoeren.
Bij het ontwerpen van de LegPress Easy Access zijn wij uitgegaan van een gebruiker die je niet vaak zal tegenkomen in een fitnesscentrum. Als eerste valt de drempelloze toegang op, hierdoor kunnen ook mensen die vanwege leeftijd of lichamelijke beperking minder makkelijk over een obstakel kunnen stappen makkelijk plaatsnemen op het toestel. De aluminium handgrepen geven net dat beetje extra steun tijdens het op- en afstappen.
Door de instelbare rugleuning is de LegPress Easy Access goed te gebruiken voor mensen met overgewicht, door iets schuin achterover te zitten komt er meer ruimte tussen de buik en de bovenbenen. Ook mensen met heupproblemen kunnen makkelijker plaatsnemen op een zitting die iets achterover staat waardoor er een betere start-hoek van de oefening ontstaat.
De opklapbare armliggers en de instelbare schouderkussens geven tijdens het oefenen een extra veilig gevoel. De instelbare voetplaat zorgt er voor dat de begin houding optimaal kan worden ingesteld.

Veelzijdig instelbare zitting
legpress-zitting-specificaties
De LegPress is voorzien van een veelzijdig instelbare stoel voor een eenvoudige instap en een goede ondersteuning tijdens het trainen.

zowel de onderrugzitting als de bovenrugzitting kan in graden worden ingesteld. De 2 schouderkussens kunnen in hoogte worden ingesteld. Beide armleggers aan linker en rechterzijde kunnen worden opgeklapt tijdens het op- en afstappen. Voor het trainen met één been kan een uitschuifbare beensteun worden uitgeschoven waarop het been wat niet traint kan rusten.

Robuuste verstelbare voetplaat
legpress-voetplaat-specificaties

De LegPress is voorzien van een grote robuuste voetplaat. Door het instellen van de schuinte en de hoogte waarop de voeten op de voetplaat worden geplaatst kan een ideale houding worden bereikt. De extra grote voetplaat kan in graden worden ingesteld en de haksteunen kunnen op hoogte worden ingesteld. Bovenop de voetplaat zit een extra handgreep gemonteerd zodat een gebruiker extra steun heeft tijdens het op- en afstappen van de LegPress

Specificaties LegPress
Afmeting verpakking (pallet) 190x80x170cm (LxBxH)
Gewicht +/- 200kg
Oppervlakte toestel 190x80cm
Trainingsoppervlakte toestel circa 200x100cm
Materiaal staal, overwegend koker 80x30mm
Kleur aluminium grijs - Ral 9007
Weerstand 100kg gewichtstapel, per 5kg instelbaar
Topblokbeugel ja, inclusief 0,5kg en 1,25kg gewichten
Steekblokkenlift nee
Bekleding zwart Boltaflex
Zithoogte circa 50cm
Oefenen rechtstreeks vanuit de rolstoel
nee
Stroomaansluiting nee
Garantie 1 jaar op materiaal- en constructiefouten
Levertijd 2-5 weken


legpress-2-voet
legpress-1-voet


2-gerodetails-letterlogo

Staalkabel

Wij gebruiken gecoate staalkabels en speciale kogelgelagerde kunststof kabelwielen. Wij maken de staalkabel op de juiste lengte door een kabeloog met kabelklem op de staalkabel te persen.
Staalkabels moeten regelmatig vervangen worden. Invetten met een beetje vaseline verlengt de levensduur van een staalkabel.

staalkabel en kabelwiel specificaties


Aluminiumgrijs - RAL9007

Alle stalen onderdelen van de GeroFitness toestellen worden voorzien van een aluminium grijze poedercoating met de kleurcode RAL9007. De poedercoating zorgt voor een duurzame bescherming tegen corrosie en beschadigingen en kan met warm water met een zeepoplossing worden schoon gemaakt.

RAL9007


Kunststof geleidewielen

Voor horizontale bewegingen maakt GeroFitness gebruik van speciaal ontworpen kogel gelagerde kunststof geleidewielen. In een aantal gevallen combineren we dit met een lineairsysteem. Het eindresultaat is een soepel lopende en geluidsarme beweging. Kunststof geleidewielen hebben geen onderhoud nodig. Zorg er wel voor dat de baan waarover de wielen bewegen goed schoon en vetvrij is.

geleidewiel met kogellagers


Trek & Draaiknop

Op GeroFitness toestellen zitten de herkenbare rode trek & draaiknoppen.
Draai de knop los door 1 slag linksom te draaien. Trek de knop omhoog en verstel de positie. Zodra u hoort dat de pen van de knop in het gaatje klikt draait u de knop een slag naar rechts tot de knop weer vast zit. Door het aandraaien haalt u de speling weg.

rode trekknop


Spanband om rolstoel te borgen

Als een rolstoel aan een GeroToestel wordt gekoppeld wordt deze geborgd met behulp van een spanband. De spanbanden hebben een lengte van 3 meter en zijn voorzien van een geplastificeerde haak aan de ene zijde en een span-systeem met ratel aan de andere zijde. Na het aanhaken op de rolstoel wordt de spanband met behulp van het spansysteem strak getrokken.

spanratel-specificaties


Zwarte bekleding

Gerofitness gebruikt Boltaflex bekleding voor de zittingen en rugleuningen. De bekleding heeft een actieve bacteriewerendheid en is bestendig tegen desinfecteringsmiddelen. Het is makkelijk te reinigen met warm water en een zeepoplossing

bekleding-2


Topblokbeugel

Gerofitness toestellen worden vaak voorzien van een topblokbeugel en 2 gewichtsschijven van 0,5kg en 2 gewichtsschijven van 1,25kg. De steekgewichten zijn per 5kg instelbaar, door gebruik te maken van de gewichtsschijfjes is het mogelijk om tussenstappen van 0,5kg te maken

topblokbeugel-met-gewichten specificaties


Wielen

Een aantal van onze toestellen zijn voorzien van wielen. De zwenkwielen zijn altijd voorzien van een rem. Alle wielen zijn voorzien van kogellagers en de banden zijn grijs zodat er tijdens het rijden geen zwarte strepen achterblijven.

wielen-2

2-handshake

Dealers
Het gehele assortiment wordt via gespecialiseerde dealers verkocht. Bekijk ons dealeroverzicht en neem contact op met één van de dealers voor meer informatie.
Alleen de dealers die op de dealerlijst staan mogen de producten van Gerofitness verkopen.

2-pricelist

Prijzen
Bij alle toestellen wordt de geadviseerde verkoopprijs inclusief en exclusief 21% BTW vermeld. Een volledig overzicht van alle prijzen kunt u vinden op onze prijslijst.

2-transport

Bezorgen
Alle toestellen worden door ons gebruiksklaar afgemonteerd en op pallets bezorgd. In overleg met uw dealer kunnen de toestellen rechtstreeks bij u in het magazijn worden bezorgd. U vind meer informatie over onze expediteur en over levertijden op onze pagina bezorginformatie

tools

Onderhoud & service
Voor het uitvoeren van jaarlijks onderhoud en service kunt u contact opnemen met uw dealer. Gerofitness zorgt voor onderdelen maar voert geen reparatie op locatie uit. Voor het bestellen van onderdelen kunt u kijken op www.GeroShop.nl

certificat

Kwaliteit
Gerofitness toestellen krijgen allemaal een kwaliteitscontrole voordat ze de fabriek verlaten. elk toestel wordt voorzien van een serienummer met leveringsdatum. Bij het ontbreken van dit serienummer vervalt de garantie. U leest meer over onze kwaliteit op de pagina: kwaliteit & keuring

questions

Vragen?
Wij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 08.00 en 17.00 uur.

>Telefoonnummer: 0900-2502500
>Whatsapp: 085-200 7401
>Mail: contactformulier